Blog

Financial result (sorry, only in Swedish)

Minst 25 miljoner kronor i vinst för svensk handboll

Read more...

50.000

And now we are 50.000 fans on our Facebook fan page for Men's Handball World Championship.

We are proud and very happy for all the exciting enthusiasm for handball, the true sport.

We hope that this in some way will keep going, that the world of handball will keep on communicating in social media even after the championship is over.

Thanks for all support!

Croatia first team to arrive to Malmö

Tonight the Croatian team arrived to Malmö, and about half of the players choosed to train in the training hall attached to Malmö Arena. The rest of the team were working out in the gym at the hotel.

 

Championship on it's way

Today a lot of cars arrived to the WCh cities.

Volvo, the official car for the championship, delivered about 50 cars that will be used during the next weeks.

Getting closer

A lot of small things are happening around the WCh cities now – exciting details that clearly shows that we are very close to the championship.

There are more city dressing items coming up every day. The volounteers are getting their clothes. A lot of things are arriving to the arenas.

Tonight the floor in the training part of Malmö Arena was rolled out. On Monday will the local ice hockey team Mif Redhawks practice in one part of the arena, and the Croatian handball team in another. Next day there will be only handball in this marvellous arena.

This will be great.

You don't want to miss it!

Johans gästblogg – femte dagen

Efter en femdagars tur till New York så är det dags att förbereda hemresan.

Det har verkligen varit en resa med en upplevelse känsla som man tar med sig hem och berättar för sina vänner. En vecka i solen är givetvis underbart men man kan inte säga mer än att solen var skön och badet var kanon.

När man varit fem dagar i New York och spelat handboll inför 400 personer som visats på Eurosport i 59 länder så har man mycket att berätta.

Jag förstår lite bättre nu varför de är så överviktiga i det här landet. Det är frestelser i varje hörn. Lukt från kaffe, muffins, kanel, kebab, hamburgare, är överallt. Jag kan inte ens föreställa mig hur det skulle vara att leva i den här stressen varje dag men om man vill tjäna pengar så är det nog en stad med alla möjligheter.

Read more...

Johans gästblogg – fjärde dagen

Gameday.  Idag är det dags för att spela handboll igen. Vi sitter som packade möss i en buss på väg till en handbollsmatch i New York där Eurosport kommer att sända live i 59 länder. Det låter fantastiskt stort men skenet bedrar.

I grunden så känns det som en oorganiserad semester/fyllo-resa som är sjukt dåligt förberedd.

Jag skiter i vilket med tanke på att jag fick möjligheten att ta del av New York. Jag tycker det trots allt är en rolig resa på alla sätt och vis.

Igår så åkte vi till ett outlet-område som verkligen hade alla butiker man kan tänka sig. Mellandagsrean är ingenting emot de här erbjudanderna som de har här.

Read more...

Johans gästblogg – tredje dagen

New York är en stad med möjligheter brukar man höra. Det är ett ställe man kan tjäna stålar, eller förlora. Det finns verkligen ett utbud som får en bonde med hundra kossor att bli avundsjuk men detta gäller inte om man har småbarn på vintern.

Gick igenom utbudet och alternativen var, efter man varit i central park frihetsgudinnan, Madame Tussauds eller någon musical.

Det blev med tunnelbanan till Chinatown och efter det så kollade vi in Frihetsgudinnan på håll. Vi skulle avsluta med att gå på Toys'r'us som är världens största barnbutik.

Att åka tunnelbana var lite häftigt men en dag som idag, när det är nyårsafton i New York, så går beskyddarkänslan in i kroppen.

Var man än gick var det så mycket människor ute att man var som en hök över sina barn och slappnade först av när man var på hotellet. Idag när vi skulle gå på Toys'r'us så var det så mycket människor att de tog beslutet att stänga affären.

Read more...

Johans gästblogg – andra dagen

Nu har vi kommit fram till New York och sovit en välbehövlig natts sömn.

Vi började dagen med en magisk frukost på hotellet. De hade verkligen allt på buffén. Till min förvåning så kastade kyparn fram ett kvitto när vi var klara och frågade om vi skulle sätta det på rummet? Jag trodde det ingick men inga problem sa jag och tog kvittot. 98 dollar stod det. Jag skrattade inombords och skrev under.

Familjen vaknade alla 05.15 på morgonen på grund av att vi somnade för tidigt. Så det var ut på New yorks gator vid åtta-tiden.

Vad ska vi göra säger vi? Vi kör lite inhandling på väg till central park. Det gjorde vi. Sedan blev det en rundtur på cykel runt parken där guiden berättade var det var för monument i parken och vilka filmer som spelats in här. Efter 45 minuters rundtur så var vi lite genomskylda.

Read more...
Tags:

Johans gästblogg från New York

Det är med stor förväntan man sitter på ett plan på väg till New York för att spela en uppvisningsmatch som kommer att visas på Eurosport den 3 januari.

Jag började dagen dåligt med att få en fortkörningsbiljett till göteborg. 17 km för fort kostade 2400 kr.

När vi landade i Frankfurt så hade jag glömt att fylla i något som heter Elsa. Det är något dokument som man tydligen måste fylla i när man ska till the states. En tusenlapp till åt helvete.

Jag åker hit med familjen och vi fick fyra olika platser på planet. Ingen bra start på resan men jag är inte bitter för det. Vi åker ttots allt till snöstormen på andra sidan klotet.

Read more...